Hommia, hommia

No niin, nyt päästiin hommiin. Vaikka alku meinasikin viivästyä, kun lauantaiaamuna heräsin ja katsoin ikkunasta ulos. Järkytys oli aikamoinen, kun maisema oli tämä:

Mutta hätä ei onneksi ollut suuri, kun muistin, että voin laittaa taimia esikasvatukseen. Vaikka eihän tuo lumimäärä olisi töitä haitannut, kun pintamaa ei ole enää roudassa. Mutta aloittelin kuitenkin kaivamalla ruukkuja esiin ja selaamalla esikasvatettavat siemenet ja sitten vaan töihin. Laitoin mansikan, kukkakaalin, pinaatin, avomaankurkun ja paprikan siemenet itämään. Vielä ei näy mitään… Ruukutin myös kaupasta ostettuja salaatteja ja persiljaa samalla, kun multa oli esillä. Tässä muutamat esikasvatusruukut:

No, sunnuntaina sitten alkoi todellinen työ! Polkaisin tontilleni ja ryhdyin etsimään omaa tilustani, kun tajusin jättäneeni palstakartan kotiin. Ja vaikka minulle oli sanottu, että paikalla on numerokyltit palstojen kohdalla, niin ei ollutkaan todellisuudessa. Maa-alueita ei myöskään ollut rajattu mitenkään, joten meni hetki ennenkuin arvelin löytäneeni oman tonttini. Ja silloinkin, kun aloitin raivaamisen, päässä takoi ajatus, että ”saakeli jos tämä ei olekaan se minun ja teen turhaa työtä”. Tässä palsta ennen työhön ryhtymistä:

Näky ei ollut kovin herkullinen, mutta ei kyllä täysin toivotonkaan. Minulla ei ollut mitään ennakkoajatuksia koko palstasta, joten en kokenut mitään järkytystä. Maa on savimaata, mutta vaikutti melko kuohkealta. Aluksi revin siis kaikki törröttäjät ylös ja sitten ryhdyin haravoimaan koko maanpinnan saadakseni sen esiin ja auringon lämpöön. Kyllä siinä aikaa vierähti! Noin kolme tuntia huhkin auringonpaisteisessa, mutta kuitenkin hyvin tuulisessa säässä. Sain suurimman osan heinästä ym. pois ja maan esiin. Juolaheinä oli jo vihreänä siellä alla… Siitä voi vielä tulla päänvaivaa. Mutta tässä kätteni tulos, toivottavasti näette edes hieman eroa edelliseen…:

Kotiin päästyäni tarkistin palstakartasta, että olin oikealla kohdalla ja olin kyllä. Ei tullut tehtyä turhaa työtä. Seuraavana hommana olisi sitten maan kääntäminen ainakin tulevien taimipenkkien kohdalta ja vadelmapensaiden istutus. Ne odottavat jo parvekkeella siirtoa uuteen kotiin :) Sitten pitäisi pystyttää työkalulaatikko ja kompostikehikko. Täytyykin ryhtyä etsimään halpaa puutavaraa. Mutta nyt on hommat käynnistyneet, tästä se lähtee!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Hommia, hommia

 1. Heippa! Hyvältä näyttää; tuosta se lähtee. Mulla kans tuli yhtäkkinen into haravanvarteen. Oon kuitenkin tosi huono tekemään yksin, joten soitin naapurintädille kelpaisko hänelle paskanjauhanta ja haravointi. Kelpasi.
  Siinä sitä haravoitiin ja suunniteltiin, mitä pihalle vois tehdä. Iltapäivään mennessä oli kaatunut pari vanhaa ja lahoa leppää ja yksi mänty. Huh…
  Sitä se kai teettää, kun ryhtyy suunnitteluhommiin :D Seuraavana tiedossa vattupuskien harvennusta ja kunnostusta ja sit niile ”kehikot”. Ja odotan myös tyyntä päivää, että saisin ton älyttömän kokon palamaan.

  Pari vinkkiä tuohon kompostikehikkoon: me tehtiin oma kehikko vanhoista lavoista. Siis niitä kauppojen kuormalavoja. Anopilla on käytössä ihan vaan pyöreäksi väännetty vanha aita-verkko.
  Ja jos rakennat itse työkalulaatikon, niin kannattaa harkita sellaista, missä on isot pyörät alla. Voi kuljettaa paikasta toiseen siinä palstalla.

  Puuhasteluintoa!

  – Tiina

  Tykkää

 2. Suunnittelu on vaarallista, silloin ajatukset lähtee hyvin nopeasti lentoon! Mutta siitä seuraa yleensä vain mukavia asioita :) Tuohon roskien polttoon voisin vinkata vanhan tekniikan: vanha peltitynnyri vanhojen metallikottikärryjen päällä kyljellään. Silloin kuuma tynnyri ei koske maahan ja tynnyriä voi täydentää roskista koko ajan edellisten palaessa. Ja kun homma on ohi, kansi päälle, niin ei vahingossakaan mahdolliset kipinät aiheuta huolta.

  Kiitos tuosta kompostivinkistä! Itse mietiskelin myös noita lavoja, mutta jäin vain miettimään, kuinka hyvin käsittelemätön puu kestää säiden vaikutusta. Kanaverkkoa mulla onkin, mutta onko se liian ilmava, tapahtuuko siellä mitään maatumista? Ja nuo pyörät laatikon alla! Ei tullut pieneen mieleenkään, kiitos paljon vinkistä! :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s