Suomen kesä…

Noh, eipä ole paljon tullut hommailtua… Suomen kesä on näyttänyt parastaan näin lämpötilojen, hallaöiden ja sateen muodossa, joten en ole uskaltanut viedä taimia pihalle. Hallaharso tietysti auttaisi asiassa, mutta olen hoivannut niitä taimia niin huolella, etten raaski riskeerata edes sen kanssa. Tänään olin jo menossa istuttamaan, mutta onneksi näin säätiedotuksen viikonlopun yli, joka ei luvannut yhtään parannusta tilanteeseen. Mutta kotiin päästyäni päätin, että kyllä se vaan on pakko, joten huomenna on mentävä istuttamaan. Harson kanssa.

Viikko sitten kävin kuitenkin jo laittamassa ensimmäiset siemenet maahan. Olin niin innoissani siitä, että unohdin ihan muutaman pikkujutun: mitä kylvin ja minne… Tein hienot vaot siemenille ja kylvin niitä runsaasti, peittelin nätisti ja kastelin. Sitten siivosin jälkeni ja lähdin kotiin. Mutta sitten iski paniikki! Mitäs tulikaan tehtyä? Muistan kylväneeni tilliä, basilikaa, keräsalaattia ja jotain sipulia, mutta viidettä lajiketta en muista. Ja en merkannut niitä vakoja sinne maastoon, joten en ole ihan varma, missä niitä kasvaa :/ Tänään kävin pyörähtämässä palstalla ja tutkin muokattua maata tarkkaan. En nähnyt yhtään mitään. Nyin muutamia rikkaruohoja pois ja sitten se osui silmääni! Siisti rivi sirkkalehtisiä alkuja! Ei kyllä ole mitään hajuakaan, mitä ne ovat, mutta siellä ne ovat :) Nyt vain täytyy odottaa pari-kolme lehtiparia lisää, jotta pääsisin tunnistamaan lajin.

Vadelmat ovat hyvässä vauhdissa. Muutama marjakin taitaa tänä vuonna tulla, aihioita ainakin näkyy kolmessa taimessa. Raparperi on myös kasvanut hienosti ja tänään näin taas uuden alun puskevan esiin. Ruohosipuli kukkii ja tulin miettineeksi saiko sitä leikata käyttöön kukinnan jälkeen? Vai koskiko se pelkästään niitä kukkivia varsia?

Nyt tuntuu olevan joku hätä päällä tämän istuttamisen kanssa. Tänä keväänä minulla ei ole ollut parvekkeella mitään kukkivia kasveja, joten tunnelma on erikoinen. Olen pyörinyt parvekkeella ja miettinyt, että onko kaikki ollut näin alussa aiempinakin vuosina? Iski hätä ja äkkiä piti kylvää ruusupapua ja köynnöskrassia ruukkuihin. Kasvakaa! Parvekkeella on ollut vain vihreää, kun taimikasvatus on vallannut alaa. Jotenkin olin vaipunut mielikuvaan, että keväällä tehdään valmistelevia töitä ja kesällä (lue: kesäkuun alusta) kaikki jo kukkii ja tuottaa satoa. Ja se mielikuva on vahva. En millään meinää käsittää, että ensimmäiset kukat voivat tulla vasta juhannuksena. Paitsi jos niitä ostaa valmiina, tietysti. Ja siihen en sorru, ehkä.

No, nyt täytyy vain harjoittaa kärsivällisyyttä. Tässä nyt viimen kuva siitä kompostista, joka ei teknisten ongelmien vuoksi suostunut viimeksi tulemaan esiin:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s