Lisätilaus

Muutaman päivän mietittyäni tein tänään siementen lisätilauksen. Ostin perhoskukan siemeniä, joista saan värillisiä kukkia parvekkeelle, ja voihan niitäkin heitellä ulos. Sitten tilasin salaattisipulia ja kaalin siemeniä. Kesäisin on salaattiin mukava laittaa pilkottua kevätsipulia ja veneestä ongittu kalansaalis maistuu hyvältä pannulla voin ja sipulin kanssa paistettuna. Voisinkin etsiskellä jostakin hyvän sipulikeiton ohjeen…

Kaali on melko perinteinen kasvis/vihannes, jota voi hyvin käyttää kaalilaatikossa ja kaalikääryleissä. Muoto valitsemallani lajikkeella on ilmeisesti suippo. Tuopahan vähän silmäniloa kasvimaalle :)

Nyt aion hetkeksi rauhottaa siementen tilailun, jotta en joudu tilanteeseen, jossa minulla on kotona iso varasto eri siemeniä, mutta ei tarpeeksi tilaa laittaa niitä kasvamaan :/ Olen suunnitellut yrttitarhaa, mutta en ole vielä päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen sinne tulevista yrteistä. Lisäksi täytyy suunnitella niille palstalta suojaisa paikka. Tai kehitellä jonkinmoinen suojakehikko kylmänaroille lajeille, esimerkiksi basilikalle. Tietysti IKEAsta voisi käydä hakemassa halpoja ja isoja kukkavaaseja ja tehdä niistä minikasvihuoneita yrttinippujen ympärille. Joo! Näin taidankin tehdä. Saanpahan tekosyyn lähteä sinne ostoksille ;D Sitä paitsi ne oikeasti estävät vaikka minkälaisten tuhohyönteisten ja ötököiden seikkailut!

Ennen lopullista päätöstä yrttitarhasta täytyy vielä tutkia kuivatusmenetelmiä. Osan tuoreista yrteistä kokeilen pakastaa, mutta suurin osa on kuivattava. Pitääpäs käydäkin maustekaapilla ja katsoa, mitä on tullut käytettyä eniten, sillähän se selviää, mitä tarvitsee kasvattaa lisää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s