Puutarha elää!

Kävin tänään ensimmäisen kerran talven jälkeen tarkistamassa tuhoja puutarhapalstallani ja yllätyin iloisesti :) Raparperi puski vahvan näköisillä aluilla ulos maasta, tiluksilla oli ihanan keväisiä leskenlehtiä, ja pari tulppaaniakin oli keksinyt lähteä kasvuun. Tarkistin samalla kompostin toimivuuden ja hyvältä näytti! Se ei haissut yhtään, joten hyvin toimii. Kastelin sitä hieman, mutta en möyhinyt, jotta pieneliöt eivät pelästy. Viereisillä palstoilla oli jo kuokittu maata. Täytyy itsekin käydä siellä vähän kääntelemässä :)

Tässä keväässä on muutenkin ihanaa tunnelmaa: olen saamassa ihan oman pihan kuopsuteltavakseni! Ja kaiken lisäksi se on hyvin lähellä palstaani, joten ei tarvitse hylätä vanhoja tiluksia ollenkaan. Pihasuunnitteluun on tullut siis aivan uusi vaihde, kun voin sisällyttää taimikokoelmaani myös perennakasveja. Ryhdyin jo mietiskelemään paikkaa kirsikkapuulle!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Puutarha elää!

  1. Tämäkin on periaatteessa yhden kauden säännöllä, mutta edellisen kauden puutarhurilla on aina ”etuostomahdollisuus” vanhaan palstaansa. Ihmettelen kylläkin sääntöä, ettei tällekään palstalle saisi laittaa mitään kiinteitä rakenteita tms. laittaa ja kasvien pitäisi olla yksivuotisia, mutta silti sinne on asemakaavassa varattu paikat marjapensaille :/ Ja onhan kasvilavatkin suhteellisen kiinteitä rakenteita, ja kyllä niitä sieltä löytyy. Toivottavasti teillä tulisi hieman joustoa tilanteeseen! :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s