Aurinkoista vappua ja toukokuuta!

Koivikko by niini

Puut ovat jo mukavasti hiirenkorvalla ja kevät tuntuu etenevän, vaikka ilmat eivät nyt ihan lämpimimpiä taas hetkeen ole olleet. Jouduin jopa peittelemään koko puutarhani harsolla, kun kahdeksi yöksi peräkkäin annettiin hallavaroitus. Tulin tarkkailleeksi asiaa hieman tarkemmin heti sen jälkeen, kun löysin pasuunakukkani paleltuneena ja kuoleman kielissä… En oikein tiedä mitä sille nyt pitäisi tehdä. Kaikki lehdet ovat kurtistuneet ja putoilevat pois. Juurakko on varmaan kunnossa, mutta mietin pitäisikö sitä nyt hitusen taas leikata, jotta se pääsisi uuteen alkuun.

Olen myös törmännyt ötökkäongelmaan. Löysin maanpinnasta pienen punaisen otuksen, joka tarkemmissa tiedusteluissa osoittautui samettipunkiksi, joka syö muita vihulaisia ja ei ilmeisesti ole ihmiselle vaarallinen. Mutta sitten maasta löytyi myös toinen otus, jota en ole vielä onnistunut tunnistamaan. Muistelen törmänneeni tähän kaveriin jo viime vuonna, mutta en osannut ajatella sitä silloin enempää. Valkoinen paksuhko toukka löytyi maasta, kun kaivelin hyötytarhan puolella kuoppaa. Se muistuttaa uurrekorvakärsäkkään toukkaa, mutta on mielestäni isompi. Kun otin sen käteeni se oli täysin liikkumaton ja luulin sen olevan kuollut. Laskin sen maahan ja se pysyi edelleen liikkumattomana. Käänsin sille selkäni ja jatkoin kaivamistani. Jossakin vaiheessa muistin toukan ja hain kameraa kuvatakseni sen, mutta se oli kadonnut.

Olen myös huomannut piha-altaani olevan aikamoinen hämähäkkiansa. En tiedä pitäisikö minun olla asiaan tyytyväinen vai pitäisikö minun pelastaa ne kammotukset sieltä kellumasta :/ En keksi, miksi haluaisin pitää puutarhassani hämähäkkejä. Jos saisin selville, että ne ovat tehokkaita tuholaistorjujia tms., niin voin harkita asiaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s