Taimia ja nuppuja

kirjopikarililja by niini

Lämpö on taas tehnyt tehtävänsä :) Kukat kasvavat ja aukeavat ihan silmissä, hyvänä esimerkkinä narsissit. Ihan muutaman lämpimän tunnin aikana muutamat aamulla vielä tiiviit nuput vähitellen pullistuivat ja aukesivat. Pidin puutarhassa koko viime viikon harsoja kaiken (paitsi tulppaanien) päällä, koska melkolailla joka yöksi oli luvattu hallaa, eivätkä päivälämpötilatkaan päätä huimanneet. Perjantaina kuorin kukat ja mansikat esiin ja hyvin oli kaikki selvinneet. Kirjopikarililjat ryhtyivät kukkimaan (aivan ihania!), pioni oli taas humahtanut pituutta ja summittaisesti kylvämäni unikonsiemenet olivat pulpahtaneet pintaan. Ja nyt tulppaanit puskevat nuppuja, jättilaukat samoin ja yksinäinen esikkokin, joka sittenkin selvisi hengissä :) Ja siis samoin ne narsissitkin.

Sain tänään lahjoituksena kaksi pientä raparperin tainta, joista toisessa tuli myös ruohosipulia mukana. Lisäksi sain ison nipun, toistakymmentä tainta jotakin miekkaliljan tyyppistä oranssikukkaista kasvia, jonka nimeä ei kukaan muistanut :D Ryhdyin kaivamaan niille kuoppaa ja kuopasta paljastui pieniä liljansipuleita. Ne ovat ilmeisesti jääneet sinne viime kesästä, kun kaivoin vanhat sipulit sieltä pois mansikoiden siirron yhteydessä. Keräsin pikkuiset pois ja laitoin ruukkuun, jospa ne siitä vielä vähän kasvaisivat.

Perunastakin pilkistää jo ensimmäinen alku, kohta pääsee herkuttelemaan. Sipuleissa näkyy jo alkuja ja kaikki mansikantaimet ovat hengissä. Lisäksi pikkutalvio on ryhtymässä kukintahommiin, punaisia nuppuja on aika paljonkin. Kaikkea kivaa on siis näkyvillä ja lisäksi helpotuksen huokaus: pasuunakukka selvisi paleltumisesta hengissä, uusia lehtiä puskee jo kovaa vauhtia :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s