Luomutorjuntaa

Tulppaanit by niini

Tänään oli oikein mukava päivä puutarhassa :) Kohentelin mansikkapenkkiä ja löysin lisää nuppuja pioneista. Vaihdoin vedet altaaseen ja laitoin sinne yhden lumpeen ja yhden rantakukan kokeiluksi. Katsotaan miten käy.

Olin hieman huolissani pioneista, kun huomasin viikolla, että muurahaiset olivat ryhtyneet pesimään maahan niiden viereen. Muurahaiset eivät sinällään ole mikään ongelma, mutta jos ne kaivelevat liikaa käytäviään juurakkoon, niin taimi on vaarassa kuivua. En halunnut käyttää mitään myrkkyjä niiden häätöön, koska lukiessani purkin kylkeä kylmät väreet menivät iholla, kun vain luin sitä varoituslistaa. Päätin ryhtyä torjuntahommiin ihan luomuna. Ajattelin kokeilla merisuolan ja kiehuvan veden yhdistelmää. Ja sehän tepsi! Ei tarvinnut kuin kerran kaataa kuumaa nestettä koloihin ja käytäville ja muurahaiset eivät edes palanneet tapahtumapaikalle :D

Ihan silkasta päähänpistosta lorotin kiehuvaa vettä muutaman voikukan päälle ja koin erittäin ihanan elämyksen: voikukan lehdet lakosivat samantien ja muutaman tunnin kuluttua pystyin napsimaan niitä mustuneina ylös. Tästä innostuneena keitin varmaan neljä kannullista vettä ja kiersin ympäri pihaa valuttelemassa vettä rikkaruohoille. Ja joka kerta sain saman elämyksen :) Mahtavaa! Nyt voin oikeasti torjua rikkaruohoja luomuna.

Kaikki tulppaanit ovat ryhtyneet kukkimaan. Olen oikein tyytyväinen värivalintoihini, penkistä tuli mahtavan värinen. Kuvassa otos, jossa kaikki värit näkyvät hyvin täydentämässä toisiaan :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s