Halloweenia

Syysistutus by niini

Kylläpäs sitä ollaan jo pitkällä! Syksy on hurahtanut ihan huomaamatta ohi. Hommia on tehty ja vielä olisi tekemistä. Puutarhassa on tapahtunut talvilepoon valmistautumista, mutta katseet on jo myös ensi keväässä :) Viskoin silkkiunikon siemeniä ympäriinsä, nouskoot mitkä nousee. Toiselle pensaspuoliskolle aikomani kevätsipulit ovat saapuneet. Siellä on ylläri, puutarhakauppa on valinnut sipulit puolestani!

Pensaasta tulikin mieleeni, sekin oli pieni ylläri. Olen koko ajan ollut siinä käsityksessä, että raja-aitana toimiva pensas on koristearoniaa. En siis ole poiminut niitä marjoja, koska nehän olisivat myrkyllisiä. Mutta nyt minulle selvisikin sen olevan marja-aronia. Ei muuta kuin satoa poimimaan vaan! Ensi keväänä aion leikata pensaat, koska niitä ei ole varmaan koskaan leikattu ja se on siksi vähän roikko joka suuntaan :/ Kasvimaan olen kääntänyt ympäri ja peitin sen vaahteranlehdillä, jotka saavat muhia siihen päälle.

Kukkapuolella on tapahtunut kummia: pikkuprinsessa kukkii edelleen ja tulikellukka on myös työntänyt pari kukkaa vielä varren päähän. Miljoonakukka kukkii myös ja mansikat rönsyilevät hurjana. Tuli mieleen, että onkohan niillä mansikoilla kaikki ihan hyvin, jos ne yrittävät noin kovasti tuosta paikasta karkuun… Villiviinistä sain napattua pistokkaita, laitoin niitä juurtumaan kuusi kappaletta, joista neljä näyttää olevan elossa ja hyvinvoivia. Annan niiden vielä hetken kasvattaa juuria, sitten laitan ne multaan ja pidän talven sisällä.

Ulkona olen tehnyt hieman istutuksia (taas…). Kukkalaatikkoon tein pysyvän istutuksen, tai ainakin niin pysyvän kuin mitä nuo aikovat pysyä hengissä. Kuvassa näkyy, mitä olen tehnyt. Keskellä on metrinen irlanninkataja, takareunoissa kultasypressit ja etureunoissa kaksiväriset kanervat. Laitoin taimien sekaan neljä pientä lyhtyä, joista kaksi näkyy kuvassa. Ne saavat hohkaa sieltä vähän piileksien :)

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Halloweenia

  1. Hei kaikki Puutarha Ystävät!
    Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

    Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

    Kaunis syysistutus!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s