Hyvää uutta vuotta!

joulukori by niini

Uusi vuosi on alkanut ja heti kun saatiin varsinainen talvi tänne etelään, niin samantien pitäisi kääntää katseet tulevaan kevääseen ja kesään. Tämä tarkoittaa siis sitä, että ensimmäinen siemenkuvasto tipahti tänään postista ja samalla lehtitarjous puutarhalehdestä.

Olen makustellut loppusyksyn ajatuksella, että ensi kesänä en perennapuolella tekisi mitään suurempaa, vaan katsoisin, miten siellä nyt jo olevat istutukset asettuvat uomiinsa. Tietysti oman jännityksensä tuo niiden perennojen seuraaminen, jotka istutin vielä melko myöhään syksyllä, sekä siirrettyjen köynnösten hengissäpysyminen.

Olen ajatellut kylväväni yksivuotisten kukkien siemeniä ympäri ämpäri pihaa monivuotisten sekaan, jotta ne täyttäisivät siellä vielä olevia koloja, toisivat värirunsautta ja veisivät tilaa rikkaruohoilta. Koska epätoivotut kasvithan ilmestyvät vain sinne missä niillä on tilaa, niin pidän tätä luonnomukaisena torjuntakeinona. Ja jos sinne kukkameren alle nyt joku epätoivottu kasvi ilmestyy, niin eipä se sieltä sitten mihinkään näy! Nerokasta :D

Tämän lopputalven haasteita on tietysti huonekasvit (näyttävät tällä hetkellä pärjäilevän oikein hyvin), esikasvatus (seuraavassa kirjoituksessa siitä lisää) ja kuvassa olevan jouluruusun hengissäpitäminen siihen asti, että saan sen istutettua ulos. Ensi keväänä aion hoitoleikata marja-aronian, koska sitä ei ilmeisesti ole ikinä tehty. Leikkauksen jälkeen kylvän pensaiden juurille ainakin jättiauringonkukkaa, joka saa kasvaa pensaan mukana näköesteeksi. Hieman kiinnostaisi kokeilla samaan tarkoitukseen myös koristemaissia, koska se on melko nopeakasvuinen. Ehkä laitan molempia :) Kyllä alkaa jo kevät kutkutella!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s