Puutarhurointia

IMG_2189 by niini

En kyllä millään malta nyt pysyä pois pihalta, varsinkin, kun aurinko paistaa ja lumi sulaa pälvipaikkojen ympäriltä melkein silmissä. Olen aloittanut jo puutarhuroinnin vähitellen. Karsin marja-aronian alas ja nyt oksat odottavat silppuria. Ja koska aurinkoa on luvattu ainakin täksi viikoksi, nostin uuden lumen alle jääneen harson kevätkukkijoiden päältä pois (pientä jännitystä ilmassa) ja hienostihan ne olivat siellä odotelleet uutta tulemistaan :)

Siivosin myös terassin ja sain pöhkön idean viime joulun kuusenrangalle. Karsin sen oksista ja voilá! Köynnöstuki tukevalla jalalla on valmis :D Lopuksi kökin mittanauhan kanssa pihalla ja suunnittelin kasvimaan puolelle uusia tuulia. Katsotaan kuinka pitkälle idea kantaa…

Ja kun viimein ei ollut enää mitään muuta tehtävää, möyrin lumipeitteen reunamilla tutkailemassa onko mitään havaittavissa. Ja kappas, kyllä olikin! Noh, kevätkukkijathan ovat jo näkyvillä (myös helmililjat ovat nousussa!) ja sain lunta kaapimalla lisää tulppaaneita esiin, mutta todellinen ylläri oli lumivallin toisella puolella, jossa pilkisti muutama päivänliljan alku! Pieni ilonkiljahdus taisi päästä :D Ja vielä sisäänmennessä huomasin todellisen yllärin: viime syksynä rakentamani holvikaaren juureen ruukkuihin siirtämäni köynnöskuusamat ovat selvinneet talvesta! Huomasin paisuneita silmuja ja pari oli jo auennutkin. Nyt vaan tarkkana jatkossa.

P.S. Näin pääsiäisenä ensimmäiset leskenlehdet :)

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Puutarhurointia

  1. Äh, täällä ei ole alkanut kasvamaan vielä mikään :P Tosin penkitkin aloitettiin vasta viime vuonna ja ovat kesken. Pitäs yhtä uutta penkkiä alkaa nyt rakentamaan sulaneeseen, aurinkoiseen paikkaan! Kai sellaista voi jo alkaa tekemään…?

    Tykkää

  2. Kyllä se kasvu sieltä vielä lähtee! :) Itse en odottanut noinkaan paljon uusia alkuja, kun on noita yöpakkasia ollut.
    Kyllä varmasti voit lähteä penkkiä perustamaan, sittenpähän se on valmiina, kun on tarpeeksi lämmintä, että sinne voi jotain ryhtyä istuttamaan :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s