Iloisesti Pihalla! :)

Muurikello by niini

Tänään oli taas ahkera puutarhapäivä. Ihana aurinko ja lämpö houkutti paljon kavereita seuraksi: nokkosperhosen, mehiläisen, leppäkertun sekä hämähäkkejä, kaksi isoa kuoriaista ja muurahaisia. Jälkimmäisistä en ollut niin innoissani…

Lumet ovat kokonaan sulaneet, pientä länttiä hyötytarhan puolella lukuunottamatta. Kiertelin taas jokaisen kasvipaakun luona katselemassa ovatko ne hengissä :D Mansikat ovat, siellä oli jo huimaa kasvua! Taidan irrotella niistä taimia jaettavaksi. Raparperi elää! Kaksi punaista ja ryppyistä lehdykkää kovasti jo ponnisti maasta aurinkoa kohti. Samassa juuripaakussa mukana tullut ruohosipulikin näytti hyvinvoivalta. Tarhapiiskusta näkyi jo alkuja, lemmikki näytti elävältä ja rohtosormustinkukan epäilen olevan elossa. Purppurakeijunkukka ja nukkapähkämökin vaikuttivat selvinneen, jälkimmäinen on vain hieman vallannut alaa liikaa… Täytyy jakaa sitäkin maailmalle.

Loput tulppaanit ovat nyt saaneet olla rauhassa, vaikka ensin näyttikin siltä, että hiirulainen olisi löytänyt kiertotien valkosipulien ohi. Mutta tänään huomasin tilanteeseen uuden käänteen: viime vuonna syödyistä kirjopikarililjoista on noussut uusia alkuja ylös, vaikka en sitä ikinä olisi uskonut :o Katsotaan, miten niille tänä vuonna käy.

Istuttelin kallan mukulat ruukkuihin, jaloleinikit odottelevat vielä sopivaa paikkaa, samoin kuin kuvassa oleva muurikello. Paljon oli elämää auringon alla, tästä se puutarhakesä taas alkaa :)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s