Kasvimaa uudistuu

IMG_2321 by niini

Tänä viikonloppuna kasvimaa kokee muodonmuutosta: isukki rakensi minulle neljä kasvilaatikkoa, jotka olen sijoittanut nyt mansikoiden ja marjapensaiden väliin. Ympäröin ne oksasilpulla, jota ahkerasti väänsin pari viikkoa sitten. Nyt odottelen paikalle vielä vähän miehistä nostovoimaa, jotta saan laatikot täytettyäkin :) Kohtahan se alkaakin olla jo istutusaika; perunaa ja porkkanaa olen ainakin päättänyt laittaa kasvamaan. Yksi laatikoista voisi olla yrttilaatikko ja neljännessä voisi olla muun muassa sipulia. Loppuja en ole vielä päättänyt. Kasvimaa vaikuttaa muuten olevan ihan maaperältäänkin hyvässä kunnossa, jos katsotaan kastematojen määrää. Niitä pilkistelee esiin joka paikasta ja ovat kooltaan ihan kunnioitettavissa mitoissa.

Kukkapuolellakin tapahtuu mukavia: helmilijat kukkivat ihanan syvänsinisen sävyisinä ja hiireltä selvinneet tulppaanit muodostavat nuppuja. Olen poistanut tulppaanien ympäriltä kaikki suojat, katsotaan miten käy. Kirjopikarililjat ovat myös selvinneet nuppuvaiheeseen, sormet ristissä niidenkin puolesta!

Aiemmin keväällä ostamani pistokkaat ovat kasvaneet hurjasti, petunia on jo nupulla. Tarvitsisi varmaan vähitellen viedä se ulos karaistumaan. Verenpisarat kasvoivat sisällä pituutta, mutta jäivät vähän honteloiksi, joten vein ne viikko sitten terassille hankkimaan luonnetta. Napsaisin niistä myös pienet pätkät latvaa pois, jos vaikka tajuaisivat vähän haarautua.

Pasuunakukasta on muodostumassa murheenkryyni :( Pari viikkoa sitten sen tämänvuotiset kasvuvarret nuupahtivat lötköpötköiksi, eivätkä meinanneet millään pysyä pystyssä. Ajattelin, että se voisi kaivata jo vähän raitista ilmaa ja vein sen terassille. Kääräisin sen kuitenkin harsoon, ettei se ihan järkyty äkillisestä ilmastonmuutoksesta. Nyt se on vähitellen napakoitunut ja näyttää jo paljon paremmalta. Kärsiiköhän se punkkiongelmasta?

Ruukkuihin istuttamani kallat pilkistävät jo mullasta, kohta nekin pääsevät terassille :) Nyt odottelen tammikuussa tilaamaani pakettia, jotta saan aitafiksauksen viimeisteltyä ja omenapuut etupihalle kasvamaan. Kesäkesäkesä, jeejeejee :D Ja kiitos vielä iskän käteville käsille oikein istuvista laatikoista! :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s