Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun…

Valomalja by niini

Vihdoin ja viimein venynyt puutarharemonttini on ohi! On ihan käsittämätöntä miten niin pieni muutos vaati noin paljon aikaa. Pikkuasiat voivat vaatia paljon…Noh, oli miten oli, niin puutarhakausi on nyt (ulkona) ohi. Lopussa meinasi jopa iskeä väsymys :o Ensimmäistä kertaa minun kuokkimisen historiassa.

Puutarhassa on nyt siis tapahtunut hieman muutoksia, joita pääsemme seuraamaan ensi keväänä. Kasvit ovat jonkin verran vaihtaneet paikkaa, uusia ei oikeastaan ole ilmestynyt, muutakin järjestäytymistä on tapahtunut. On myös ilmennyt mahdollisia ongelmia: siirsin kellopeippiä hieman taaemmaksi rivistössä, kun se kasvoikin kuvitelmiani korkeammaksi. Noh, nyt kun olen kaivellut maata ja istutellut kukkasipuleita, niin olen ollut tunnistavinani peipin juurakkoa vähän siellä sun täällä… Katsotaanpa tosiaan keväällä, mistä kaikkialta sitä ilmestyy pintaan.

Kukkasipuleiden kanssa meinasi iskeä väsymys. Olin kaivanut kaikki (löytämäni) sipulit ylös, jotta voin erotella sivusipulit irti ja asetella kaikki uudestaan maahan. Noh, lopulta niitä alkoi olla aika määrä ja marraskuun kohmeessa kun niille kaivelin kuoppia, niin alkoi oikopolut houkuttaa. Voipi olla, että olen roiskinut niitä nyt hieman huolettomasti ympäri pihaa, sinne minne ikinä niitä sain mahtumaan. Itseänipä kyllä saan sitten syyttää, kun ei mitään mahdollisesti kasvakaan!

Keväällä Taimimaailma siirtyy uuteen aikaan, kun puutarhaan ilmestyy lämpökompostori. Sain sen lahjaksi nyt syyskuussa, mutta en halunnut perustaa kompostia talvea vasten, joten aloitan puhtaalta pöydältä keväällä. Kasvimaalla tapahtuu myös, yksi kasvilava muuttuu lapsiystävälliseksi :) Mutta nyt alkaa (ristiriitaisesti) valon ja pimeän aika! Talvivaloja on jo aseteltu ja kynttilöitä sytytelty. Niillä pärjätään talven yli. Keväällä päästään taas esikasvatushommiin, uusia siemeniä on jo varastossa ja niillä mennään eteenpäin! Ihanaa talviaikaa kaikille, toivotaan lunta puutarhan suojaksi! :)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s