Saako jo ajatella ensi vuotta? :D

lumme by niini

Huomasin tänään ajattelevani jo ensi vuotta… En siis mitenkään kaivaten ja odottaen, vaan mietiskellen uusia tuulia. Nyt on hyvä aika tarkkailla omaa puutarhaa ja miettiä onko siellä jotain korjattavaa tai lisättävää. Itse huomasin, että vaikka olen yrittänyt hieman valita kasveja kukintojen ajankohdan mukaan niin, että jotain olisi aina vuorollaan kukassa, niin silti ajoitukset eivät ole ihan kohdallaan. Lisäksi värimaailma on jotenkin liian laimea ja yksipuolinen, vaikka olen ollut valitsevinani monenvärisiä kasveja. Alkukevät oli väriltään kovin sinivoittoinen. Huomasin kaipaavani oransseja tulppaaneja (ja toivoin, että krassi olisi jo ollut kukassa :D). Siinä siis ainakin yksi kohta paikattavaksi. Nyt on vuorossa lilat siperiankurjenmiekat ja laventeli sekä pikkutalvio. Todella räikeä muutos siitä sinisestä… Ainoa väripilkku on tulikellukka, mutta se ei yksinään riitä. Loppukesästä muistan keltaisen. Sinnekin voisi keksiä jotain muuta. Valkoinen on normaalisti ollut hyvä vastaväri, mutta pikkuprinsessani eivät enää nousseet :(

Mutta lumme on noussut! Nyt on jo kaksi lehteä pinnalla, toinen niistä jo ihan vihreäkin. Kukkaa odotellessa laskeskelen taas sammakoita, kaksi on jo paikalla :)

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Saako jo ajatella ensi vuotta? :D

  1. Mä mietin ihan samaa tänään! Meillä on kukassa vain ukkolaukat, pikkusydän ja nyt jo nimensä menettänyt upea kurjenpolvi. Mitä muuta sinne laittaisi…? (Ok, toisaalla kukkivat myös grönlannnin hanhikki ja hopeahärkki, mutta ne näkyvät muille, ei meille.)

    Syksylle kannattaa laittaa kärhöjä! Niitä löytyy niin monen värisiä, että voi miettiä, mikä menisi sen syksyn keltaisen kanssa. Mä olen tosin tullut (ehkä) siihen tulokseen, että ruskan kanssa sopii vallan mainiosti keltaiset kukat, kaveriksi voi valita vaikka vastavärin violetin vaikkapa syysasterin muodossa. Vaihdetaan mielipidettä myöhemmin, ja laitetaan vaikkapa limen väristä syyshortensiaa tai erilaisia heiniä. Ne on niin viehkoja siellä syksyn rapistuvan luonnon seassa. Joo, just niitä!

    Tykkää

  2. Mulla on syysastereita isoissa astioissa kääpiöomenapuiden juurella, mutta ne ovat etupihalla yksinään. Kärhöjä täyty suunnitella, kun kuusamani kuolivat… Mutta ne joutuvat odottamaan ensi vuoteen, kun aidat pitää käsitellä ensin ennenkuin niihin voi laittaa mitään kasvamaan. Tämä on jotenkin ihan hassua, kun olen koko ajan ollut sitä mieltä, että tämä puutarha on väreiltään monipuolinen. Kaipa yksivuotiset kukkijat ovat sekoittaneet pääni :D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s