Luukut 15 ja 16

20131216-221748.jpg

Viimeisen viikon tenttirykelmä meinaa viedä vapaa-ajan niin tappiin, ettei muihin hommiin edes ehdi. Mutta hei, kohta on jo joulu! Viikko enää huippukohtaan, jee! Tämä on se kiva viikko, kun joulukortteja alkaa tipahdella (toivottavasti) ja voi oikeasti aloittaa jouluvalmistelut; kuusi pitää hakea ja ruokia voi jo vähän valmistella. Ja glögiä juoda ja pipareita syödä!

Tänään ajattelin yhdistää kalenteriluukuissa kaksi aihetta, jotka eivät varsinaisesti ole puutarhurointia, mutta tukevat sitä. Tai toinen ainakin. Puutarhassahan tarvitaan paljon kasteluvettä. Minulla on siihen keräyssysteemi, ränni isoon tynnyriin. Viime keväänä Tekninen tuki asensi tynnyriin hanan, joten on entistä helpompi saada vettä kasvien tarpeisiin. Seisova vesihän on kasveille oikeastaan parasta, johtuikohan se vähemmästä ionisuudesta vai mistä. Olen harrastanut tämmöistä vesikiertoa, missä olen nostanut kasteluveden piha-altaasta (ravinteikasta) ja täyttänyt allasta tynnyristä (puhtaampaa tilalle). Hyötytarhassa olen kastellut ”puhtaalla” vedellä. Viime kesänä vettä ainakin riitti, välillä jopa harmitti ylimääräisen veden valuminen sateella tynnyristä pois. Mutta eipä sitä enempää missään voisi varastoida.

Piha-altaan vesi nyt on mitä on, ja näytti se päivisin kuinka samealta tahansa, niin iltaisin se kyllä ”kukoisti” altaan ympärille asennettujen valojen ansiosta. Kolme aurinkokennovaloa sopivasti sijoiteltuna toivat mukavaa loistetta kesäiltoihin. Kukkatarhaa pystyi ihailemaan vähän illemmallakin ihan eri tunnelmaisena, kun nämä valot riittivät valaisemaan ympäristöään tämän kokoisessa pihassa. Suosittelen lämpimästi!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s