Joulu on jo ovella… (18/19/20/21/22)

20131222-200844.jpg

Kaksi yötä enää. Ja sitten voi syödä navan täyteen herkkuja ja loikoilla pitkällään, kun on ähky, kuunnella koko päivän joululauluja, lahjoa kanssaloikoilijoita ja nauttia ihan julistetusta rauhasta. Nyt minäkin olen jo lomalla ja hetken on saanut hengähtää. Pari päivää siinä meni, että tämä loppumaisillaan oleva viikko nollaantui. Mutta nyt taas ruodussa ja koneiden ääressä!

Huonekasvit on tänä talvena jotenkin kummasti voimissaan. Varmaan se terassikesä teki hyvää itse kullekin! Kiinanruusu kukkii taas, joulukaktus aloittaa ja tuo yksi palmu ja se toinen, jonka nimeä en muista, työntävät uusia lehtiä harva se viikko. Vaikka tuo (jätti)palmu ei kyllä ulkona ollutkaan, on sen verran iso kantaa. Voisikohan siihen vaikuttaa myös kasteluvesi, kastelin huonekasvejakin aika paljon sadevedellä.

Ensi kesää ja tietysti nyt ensin tulevaa kevättäkin on jo tullut mietittyä. Ajattelin tutustua muutamiin puutarhoihin lähialueellani, jotka ovat siis ihan julkisia. Helsingin talvipuutarha yhtenä ja sitten Ainolan puutarha Järvenpäässä. Gardeniakin voisi olla mielenkiintoinen kohde. Nämä nyt ainakin ensiksi. Ja sitten tietysti keväällä korkataan kausi Kevätmessuilla!

Kun katselee taaksepäin tätäkin joulukalenteria, niin voi huomata pientä yhdenmukaisuutta näissä epäonnistumisissa. Veikkaan, että mulla on pieni lannoiteongelma joidenkin kasvien kanssa. Erityisesti esikasvatettavien kukkien ja ruukkupuutarhan kanssa. Joten ensi kesänä on kiinnitettävä tähän asiaan huomiota. Tietysti uusi kompostimulta vaikuttaa asiaan. Ja ensi kesänä alkaa uusi aika puutarhakoristeiden osalta! Hahaa, uusi aika tosiaan! Mutta sitäpäs en vielä paljastakaan, että mitä se pitää sisällään.

Vielä kaksi päivää kalenteria jäljellä, varmaan tulee käytyä vähän läpi, mitä ensi kesälle on jo tässä vaiheessa valikoitunut kasvatettavaksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s