Palkintoesittely: Weeping Kowhai

image

Seuraavana ajattelin esitellä tämän hieman tuntemattomamman lajikkeen, eli Kowhain. Sille ei taida olla mitään suomenkielistä nimeä, tai ainakaan en ole vielä löytänyt.  Sen englanninkielinen nimi viittaa jonkin verran kasvutapaan eli oksat hieman riippuvat. Nuorena taimi on jotenkin sekasotkuisemman oloinen ja kasvaessaan ryhdistäytyy.
Koska tämä puu kasvaa melko lailla tasan maapallon toisella puolella, sen kukinta-ajoista täällä Suomessa on hieman vaikea sanoa. Uskoisin sen kuitenkin ajoittuvan kevääseen.

Jostain internetin syövereistä muistan lukeneeni tiedon, että tätä voisi kasvattaa myös bonsai-puuna, en kyllä tarkemmin tiedä miten se onnistuu. Itselläni on ollut vain yksi bonsai-puu ja onnistuin kuivattamaan sen kasaan… Tämän pitäisi myös olla jossain määrin talvenkestävä, ensimmäisinä vuosina astiassa tietysti talvet sisällä.

Kowhain kaikki osat ovat syötyinä myrkyllisiä, mutta Uudessa-Seelannissakin myrkytystapaukset ovat harvinaisia, vaikka maorit ovat perinteisesti käyttäneet puun osia lääkinnällisiin tarkoituksiin. Kukissa on hyvin ”mehukasta” mahlaa, mutta koska täällä Suomessa ei pahemmin lentele mettä juovia lintuja, niin voisin kuvitella, että perhoset olisivat tästä kiinnostuneita. Mielenkiintoinen kokeilu siis tiedossa!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Palkintoesittely: Weeping Kowhai

  1. Hei, kiitos ensinnäkin kivasta blogista. Minua kiinnostaa kovasti, miten kowhain kasvatus on sujunut. Toin näet Uudesta Seelannista pari pussia juuri tämän wheepin kowhain siemeniä ja haluaisin ennen kasvatuspuuhia tietää, miten niiden kanssa pärjää Suomessa.

    Tykkää

    • Kiitos kommentistasi! Ikäväkseni minun täytyy kertoa, että niistä kourallisesta siemeniä, jotka laitoin itämään, vain kaksi alkoi kasvaa. Toinen nuupahti oudosti ja toinen ei selvinnyt ensimmäisestä talvesta. Epäilen, että syynä oli huonot talvehtimisolosuhteet (minulla ei silloin ollut tarjota kuin huoneenlämpöolosuhteet). Myöhemmin olen miettinyt, että olisivatkohat siemenet itäneet paremmin kylmäkäsittelyn jälkeen. Onhan Uusi-Seelantikin viileän ilmaston aluetta. Vinkkinä voin antaa, että älä laita kaikkia siemeniä itämään yhtä aikaa ;) Ja jos jostain syystä haluaisit luopua yhdestä tai kahdesta siemenestä, niin voin vastaanottaa! Nyt on kasvatukselle otollisemmat olosuhteet. Onnea kasvatukseen, kerro joskus, miten kävi, olisi kiva tietää :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s