Kevään ensimmäinen päivä!

20140301-213407.jpg

Tänään se vihdoin saapui, kevään ensimmäinen päivä! Sepäs sattui vielä olemaan aurinkoinen ja raikas, oikein mukava kevätpäivä.

Paikallisella puutarhalla, Pirilän Kukkatalolla, alkoi tänään kevätmarkkinat. Tottakai sinne piti mennä tarkastamaan kevätkukkien tilanne. Mukaan tarttui kuusi esikkoa terassin amppeliasetelmaan ja yhteensä neljä kevätkukkapistokasta (kahta eri lajiketta). Pistokkaat ovat lumihiutaletta (valkoinen) ja japaninkelloa (punainen). Näistä voisi tulla reunuskasvit etupihan omena- ja kuusisaaveille, peittäisivät vähän sitä tylsää muovipintaa. Kun en ole saanut vielä peitettyä niitä mitenkään muuten.

Kävin tietysti myös puutarhaa silmäilemässä. Sepä ei ollutkaan mitenkään erityisen vaikeaa, kun maa on melkein lumeton. Märkää oli, yksi lammikko oli kertynyt kohtaan, jossa ei ikinä ole kunnolla maaperä vetänyt. Yksi maassa oleva esikko oli yrittänyt jossakin vaiheessa lähteä kasvuun, särkyneen sydämen tyvillä näkyi aavistus kasvua ja mustaherukka näytti silmuilevan jo hiukan. Muuten aika hiljaista oli. Ei sipulikukkien nousuja tai mitään peruuttamattoman näköistä tuhoa. Hyvä niin! Kun vaan ei nyt tulisi mitään juurimätää liiasta kosteudesta.

Tästä eteenpäin vaan mennään sormet ristissä ja toivotaan, ettei tule takatalvea!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s