Elonmerkkejä

image

Ensimmäisistä kylvöistä on nyt jo melkein kaksi viikkoa aikaa. Odottelin hieman enemmän elonmerkkejä tähän mennessä, mutta aika hiljaista on. Aktiivisimmin on heränneet revonhännän siemenet, sieltä löytyy jo monta sirkkalehtistä alkua. Pari tomaattia on myös noussut esiin. Yleensä kesäkurpitsat on ensimmäisinä pilkottamassa mullan pinnassa, mutta nyt ei näy mitään eloa. Toisena odotin mustasilmäsusannalta jotain liikehdintää. Sekin on aivan hiljainen. Mietiskelin, että pitäisiköhän tehdä uudet kylvöt heti perään ja sijoittaa ne toiseen paikkaan. Ikkunalauta on yleensä ollut ihan toimiva paikka, mutta voisikohan tuossa olla liikaa vetoa?

Jos viikonloppuna meinaa joku takatalvi iskeä, niin siinä voisi olla mukavia vastatoimenpiteitä. Muita elonmerkkejä on ”joulu”kaktuksen uusi kukinta ja apostolinmiekan uudet lehdet. Ulkona ehdin nähdä helmililjojen alkuja, ruohosipulin nousua, raparperin pilkotusta ja tarha-alpin nykeröitä mullan pinnassa. Ehkä joku yksittäinen tulppaani yritti nousua. Ja ai niin, päivänliljoja oli noussut esiin!  Ja nyt muka tulee jotain lunta, pöh.

Yhden uuden ”kylvön” tein pari päivää sitten: bataattia purkissa. Sain hauskan vinkin kokeiltavaksi: halkaise bataatti kahtia ja aseta puolikkaat multapurkkiin. Tai laita kokonainen bataatti vesipurkkiin, suippo pää vähän veden alla. Itämisessä voi mennä vähän aikaa, mutta kun bataatti alkaa työntää itulehtiä, niin sen voi istuttaa vaikka amppeliruukkuun ja sen pitäisi kasvaa hyvin reheväksi kasvustoksi. Ei todennäkösesti tuota uutta bataattia kylläkään. Hauska kokeilu tiedossa!

Kamalasti kutkuttaa laittaa tuo terassi oleskelukuntoon, varsinkin tänään, kun lämpötila nousi parhaimmillaan 15 asteeseen! Mutta jospa sitä vielä malttaisi vähän aikaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s