Kasvisisustusta

20140503-202738.jpg

Kyllä on ollut monivaiheinen kevät. Ensin tuntui, että se alkoi todella aikaisin, sitten tuli lämmin ja toiveita herättävä pääsiäinen, jonka jälkeen taas viileni ja yöt ovat olleet pakkasella (ainakin täällä meillä kakkosvyöhykkeellä). Pääsiäisenä ehdin jo ruukuttaa hankkimani daaliat ja muut uutuudet. Ensin jaksoin kantaa niitä terassille suojaan kylmiltä öiltä, mutta sitten totesin, että koska mitään ei vielä ole ehtinyt mullasta nousta, niin eiköhän ne siellä pinnan alla selviä. Hitaasti ne tulevat kuitenkin kasvamaan, koska en saa niitä sisälle esikasvatukseen.

Terassikausi on nyt kuitenkin avattu, joten enemmän on siellä tuntunut olevan puuhaa kuin pihalla. Ryhdyimmepä siis Teknisen tuen kanssa sitä sisustamaan. Terassin katto on valokatetta, ja aurinkoisella säällä se kerää alleen lämpöä tosi hyvin. Joten sinne tarvitsee vähän jotain varjostusta. Mietimme jo viime kesänä jonkun köynnöksen kasvattamista kasvikatoksi, mutta siihen ei saa mitään monivuotista ja yksivuotisten kanssa homma voi olla vähän epävarmaa. Lisäksi olisi ihan kiva, että kaikki valo ei katoaisi, vaan jotain pääsisi myös ikkunoille asti, ettei koko asunto pimenisi. Joten Tekninen tuki repäisi ja tilasi Varustelekasta navea. Eli naamiointiverkkoa. Mä voin vaan kuvitella naapurien naurun.

Istutuksiakin tuli tehtyä. Terassin ja pihan väliselle kulkuaukolle hankittiin kaksi isoa ruukkua ja toiveena oli löytää jotain korkeaa niihin. Kolmella eri taimistolla tuli pyörittyä eikä oikein mikään iskenyt. Joten päädyin lopulta köynnöshortensiaan. Jälkikäteen (taas) tuli ilmi, että se voi olla aika hidas lähtemään kasvuun, joten katsellaan, kuinka korkeaksi tämä nyt sitten edes tämän kesän aikana ehtii. Olisi ehkä sittenkin pitänyt ottaa se maljaköynnös, jota vaihtoehtona siinä arvoin.

Ihmistaimikin pääsi hommiin, kun nappasin muutaman mansikantaimen viimeiseltä taimistolla mukaan. Istutettiin niitä amppeleihin, kun mansikkamaani on vielä vähän ”vaiheessa”…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s