Karkureita ja kirjaoppia

20140518-220208.jpg

Tänään on ehditty kaivella maata karkureiden perässä ja hämmästellä lämmön vaikutuksia. Rohtosormustinkukka oli jo viime syksynä kasvattanut erikoisiin paikkoihin uusia alkuja, joten siirtelin niitä tänään asiallisemmille mullille. Lisäksi nukkapähkämöstä löytyi yksi karkuri todella oudosta paikasta, jota piti kyllä hetken ihan ihmetellä. Siirsin senkin uuteen penkkiin löytämään itsensä.

Kaivelin vielä lopuksi yhtä ”jäte”multakasaa, johon olin kipannut jotain vanhoja multia odottamaan jatkokäsittelyä. En enää muista miksi sitä kaivelin, mutta sieltä pilkisti kolme sirkkalehtistä alkua, joita en tunnistanut. Yhdessä oli ihan kuin pieni sipuli vielä juuren alussa kiinni, mutta en tunnistanut sitäkään. Alut kiinnostivat kuitenkin niin paljon, että nostin ne ylös ja lykkäsin ruukkuun. Nyt sitten vain odotellaan, mitä sieltä tulee.

Ruukuista onkin tänään asiaan vähän enemmänkin. Sain lahjaksi kirjan: ”herkullista satoa ruukuista”. En ole vielä sitä sanasta sanaan lukenut, mutta jo selailusta sain ideoita kokeilla itsekin kaikenlaista. Istutin kahteen pikkuruukkuun fenkolia ja kahteen mangoldia. Eilen taisinkin jo mainita herneet. Kirjassa käydään läpi onnistuneen sadon kasvatusta kokonaan ruukuissa, marjapensaat mukaan lukien. Siellä on vinkkejä ”helppoon” hyötyviljelyyn (mm. salaatit ja yrtit) ja vähän vaikeampaan (sitruspuut ja muut talvehtivat). Vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta!

Jo istutetuissa ruukuissa vilahtaa myös elämää: yksi lämmin päivä riitti puhkaisemaan mullan yhdeltä rohkealta (todennäköisesti) jaloleinikiltä.

Ja yksi sammakko on palannut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s