Puutarhan pelikortit

20140618-201715-73035440.jpg

Tämä oli ehkä sään puolesta huonoin mahdollinen hetki ostaa uusia taimia puutarhaan, mutta kun halvalla sai… Tarjoustalon alelaari houkutteli kompostikuiviketta hakiessa niin, etten voinut vain kävellä ohi. Pari unikontainta (mukavan värikkäät sekoitukset), pari akileijaa (vaikka olenkin nyt kuullut niiden olevan aika leviämisintoisia) ja pari uutta keijunkukkaa nykyisten lisäksi. Ai niin, ja tuo keltainen kakkaratyyppinen kukka, unohdin jo sen nimenkin. Vähän lisää väriä, sopiva vastaväri noille akileijoille.

Nämä ovat ihan mukavaa täydennystä, kunhan vaan uskaltaisin laittaa ne maahan asti. Yhden yön ja päivän jo pidin arimpia kasveja harsotettuna ja daaliat sekä paprikat lisäksi terassille nostettuina. Daalioissa huomasin hieman kirvaongelmaa ja yhdessä ruukussa oli myös muurahaisia niitä vahtimassa. Mikä on mielestäni ihme, koska ruukuissa on kyllä näillä sateilla riittänyt kosteutta. Ja en tiedä johtuiko kylmästä vai kirouksesta, mutta yksi jaloleinikin taimi kuoli ja kuihtui pois. Pari on vielä jäljellä.

Paprikoissa oli mielestäni ekat kukat tulossa, samoin avomaankurkussa. Toiveajatteleva silmäni oli näkevinään myös yhdessä daaliassa nupun aihion, mutta sitä se vaan taitaa olla, toiveajattelua. Ei se näin viileällä ilmalla muuta voi ollakaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s