Huonekasvien kesä

20140723-164551-60351224.jpg

Tänään on tullut puuhailtua huonekasvien parissa. Piti vähän siistiä tuota istutuspöytää, kun siihen oli kerääntynyt hommia, niin huonekasvit saivat samalla vähän käsittelyä.

Normaalisti keväisin ja kesäisin nostelen osan huonekasveista ulos nauttimaan auringosta ja lämmöstä. Nyt en nostanut kaikkia, koska osa koki hieman kärsimystä viime vuonna, enkä halunnut toistaa samaa. Jukkapalmu ei tykännyt suorasta auringosta (vaikka kuvittelin sen olevan enemmän suojassa) ja rusketti lehtiään aika rajusti. Samoin kävi bambulle. Molemmat ovat nyt ”parantuneet”, mutta en halunnut ottaa riskiä uudelleen. Ja hyvin ne näyttävät sisälläkin kasvavan, bambukin on jo noin 180cm korkea.

Kiinanruusu on tykännyt olla ulkona koko kesän, samoin se yksi vehka, jonka nimeä en tiedä. Ja kallat ovat pärjänneet myös hyvin. Ulkoilmasta tykkää myös joulukaktus, se kasvaa oikein kohisten.

Nyt vaihtelin parit kallat vähän isompaan ruukkuun, samoin yhden palmuvehkan. Ja istutin kiinanruusun pistokkaita kolmeen eri ruukkuun. Yhdessä oli jo nuppukin! Sain myös lahjana kohtalaisen kokoisen anopinhampaan, se pääsi myös kunnon multiin. Voi olla, että tämä oli ajankohdaltaan vähän erikoinen, eikös niitä multia pitäisi ainakin periaatteessa vaihtaa alkukeväällä? Kaipa nuo tuosta selviävät.

Tänä syksynä ajattelin tehdä ihan kunnon inventaarion siitä, mitä ruukkuja varastoista löytyy, jotta ensi vuoden istutusten suunnittelu sujuisi vähän helpommin. Päätin, että olen todella kriittinen siementen ostamisen kanssa, kun ne ei meinaa minun sormissaankin onnistua. Ja nämä jäljellä olevat käytän harkiten.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s