Kirjaesittely: oma keittiöpuutarha

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/dc4/59999663/files/2015/01/img_6477.jpg

Laitoinkin jo Facebookkiin lyhyet esittelyt kolmesta puutarhakirjasta, jotka löysin alennusmyynneistä. Tänne laitan niistä hieman tarkemmat esittelyt sitä mukaa kun, ehdin niitä lukea.

Tänään on vuorossa ruotsalaisen toimittajan, Lena Israelssonin, kirjoittama Oma keittiöpuutarha, joka on suomennettu soveltaen Suomen oloihin. Tämä oli yksi kriteeri kirjan valitsemiselle. On tylsää lukea jotain puutarhavinkkejä, joita ei voi täällä käyttää, kun ilmasto ja valoisuus on mitä on. Verrattuna esimerkiksi englantilaisiin oloihin.

Kirjassa on hyviä esimerkkejä puutarhan perustamiseen kohopenkissä, kasvilavassa tai ihan perinteisellä kasvimaalla. Myös ruukut ja laatikot on otettu huomioon.

Maan muokkaus, kompostointi ja lannoitus noudattelevat luonnonmukaista tapaa. Kirjassa on myös synninpäästö kaikille voikukista kärsiville: voikukkien lehdet ovat todella hyvää vihermateriaalia kompostiin, ei tarvitse siis stressata niiden täydellisestä poistosta. Nehän on vain materiaalin kasvatusta muiden kasvien hyväksi :D

Perusteellisten kylvö, istutus ja hoito-ohjeiden jälkeen tulee kattava tietopaketti eri vihanneksista. Ja lopuksi myös kolme haastavaa, joista mielenkiintoisimpana maissi. Ehkä sitä on kohta pakko kokeilla.

Kirjan lopussa on parin aukeaman kylvöopas ja kirjallisuusvinkkejä, sekä nettilinkkejä aiheeseen liittyen.

Koko kirja on oikein hyvä perusteos keittiöpuutarhaa suunnitteleville tai semmoisen kanssa jo puuhaileville.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s