Virtuaalipuutarhat

image

Nyt talven aikaan olisi mukava haaveilla ja nähdä vinkkejä puutarhajutuista television välityksellä. Talvikuukaudet olisivat oivaa aikaa puutarhaohjelmille, mutta jostain syystä niitä esitetään silloin, kun hommat on jo käynnissä, eikä oikein ehtisi istua telkkarin ääressä. Ilmatkin ovat keväämmällä parempia ja ulkona tulee oltua, vaikka ei puutarhassa vielä puuhailisikaan. Yritin tässä menneellä viikolla etsiskellä ohjelmaoppaista tietoa kevään puutarhaohjelmista, mutta en löytänyt kuin yhden. Strömsön puutarhat tulee Yle Femmalta sunnuntaisin klo 17.25. Mitään muita tietoja en yhdeltäkään kanavalta löytänyt. Huvila ja huussi oli kyllä edelleen kanavansa ohjelmalistauksessa, mutta en saanut selville jatkuuko se edelleen. Enkä kyllä oikein miellä sitä puutarhaohjelmaksi.

Joten, kun tv ei auta, niin katseet oli siirrettävä internettiin. You Tubesta löytyy vaikka mitä puutarhaohjelmia. Itse tykkään erityisesti brittilaadusta, eli BBC:n tuotannosta. Gardener’s World ja The A to Z of gardening ovat laadukkaita ja hyviä ohjelmia, joista löytyy paljon jaksoja. Tietysti ihan kaikki asiat eivät ole sovellettavissa Suomen oloihin, mutta kyllä näitä katsoo ihan huvikseenkin.

Puutarhaunelmointia tulee harrastettua myös lehtien avulla. Itse seuraan aktiivisemmin kolmea eri puutarhalehteä, joko irtonumeroin tai tilaamalla. Välillä tuntuu, että lehtiä on jo tarpeeksi ja vanhoissakin on ihan hyviä ja inspiroivia juttuja, mutta silti aina tulee tartuttua uusiin. Lehtien lisäksi sähköpostiin kilahtaa säännöllisesti pari erilaista uutiskirjettä, joissa on hyviä pikkuvinkkejä pitkin vuotta. Ja tietysti, kuten blogin kirja-arvioista on käynyt ilmi,  niin erilaiset puutarhakirjat ovat myös hyviä vinkkipankkeja. Ne myös kestävät aikaa hyvin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s