Kevät

Tänään on minun kalenterin mukaan kevään ensimmäinen päivä. Maaliskuu. Nyt on aika aloittaa ahkera puuhailu ja kasvukauden valmistelu. Pienen varaslähdön olen jo ottanutkin, mutta maltoin silti odottaa vielä vähän. Kävin siis hakemassa talvisäilytyksestä kaikki viime kesän daalioiden ja muiden ruukkumukuloiden paketit. Jännityksellä nostin ne kellarista ylös ja avasin varovasti. Viime syksynä siis paketoin kaikki mukulat ilmavasti sanomalehtiin ja vein kellariin talvehtimaan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein näin ja tiesin, että säilytyspaikka ei ole aivan optimaalinen. 

Avatessani paperikääreitä tunsin, että se oli kosteaa, mutta ei märkää. Päällekkäiset pakkaukset olivat edelleen suhteellisen ilmavasti toisiinsa nähden, mutta päätin silti heti, että seuraavan kerran erottelen pakkaukset toisistaan. 

Päällimmäiset mukulat näyttivät hyviltä ja ”normaaleilta”. Ainoastaan lukinliljan juuret näyttivät hieman kärsineiltä ja kevyesti homeisilta, mutta itse sipuli oli ihan napakka. Jännitys jatkuu siis edelleen sen osalta. Mutta muuten näyttää kyllä siltä, että kyllä tästä kevät saadaan alkamaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s