Uudessa pihassa

 

Kävimme viemässä ensimmäisen lastin tavaroita uuteen kotiin ja tottahan toki siellä pihallakin piti pyörähtää. En ollut nähnyt sitä aiemmin, koska näytöllä ja ostaessamme talon piha oli kokonaan lumen peitossa. Silloin kurkin vain ikkunoista ulos ja vähän talon nurkalta taakse. Nyt ilahduin, koska piha oli suurempi kuin muistimmekaan ja niin täynnä puutarhapotentiaalia, että meinaan pakahtua! Maa vaikuttaa suurimmaksi osaksi happamalta, mutta eihän se ole ongelma. Pihassa on istutettuja puita ja luonnonpuita. Ja juuri sopivasti korkeuseroja, että saan tehtyä kivoja pengerryksiä. 

Tällä hetkellä pihassa ei ole paljoakaan perennoja, mutta valtavan kokoinen lumipalloheisi ja samanmoinen syreeni. Tietysti, kun vanhasta pihasta on kyse, osa puista ja pensaista on siinä kunnossa, että tarvitsevat hieman huoltoleikkausta. 

Sipulikukkia puski esiin vähän joka paikasta ja pieni mansikkamaa löytyi takapihalta. Iso penkki kevätesikoita oli heti sisääntulossa ja samassa kohdassa oli nousemassa jotain hyvin tutun näköistä kasvinalkua, mutta en saanut päähäni sen nimeä. Täytyypä laittaa tänne kuva, jos joku muu sen muistaisi. 

Olen eräällä tavalla tyytyväinen, että piha on ”raakile”, koska pelkäsin, että joudun omien mielitekojeni takia poistamaan kamalasti kukkia, joista joku toinen on pitänyt ja huolehtinut. Nyt voin melko huoletta myllätä kaiken ympäri!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Uudessa pihassa

  1. Onnea uuteen puutarhaan. On pakahduttava tunne päästä toteuttamaan itseään, minäkin saan aloittaa tietyllä tavalla alusta kesäpaikan puutarhan kanssa. Pää pyörällä ideoista :) Tsemppiä!

    Tykkää

    • Kiitos paljon! En kyllä meinaa pysyä housuissani, kun tekisi jo mieli päästä tositoimiin ja nauttimaan omasta pihasta. Paljon tulee olemaan hommaa, mutta sitä olen toivonutkin :) Sunnitelmat rönsyilee ihan joka suuntaan… Tsemppiä sinullekin, kaikki paikat sopivat puutarhurointiin!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s