Herukkahävitys

 
Tänään onkin sitten päästy jo kunnolla hommiin. Taisin mainita jo aiemmin, että mustaviinimarjapensaat ovat äkämäpunkkien vallassa. Ne ovat hankalia ötököitä, joista eroon pääseminen on työn takana. Pensaat voisi leikata kokonaan alas ja leikatut osat hävittää polttamalla tai viemällä kaatopaikalle. Pensaiden juurelta maanpinta olisi pidettävänä puhtaana ja kalkittuna, jotta punkeilla ei olisi talvehtimispaikkaa. Tiedän, että edelliset omistajat ovat leikanneet pensaita ja niissä näkyykin edelleen tynkiä, jotka eivät ole toipuneet. Päätin siis, että nämä saavat mennä. 

Vaikka saisinkin leikkaamalla punkit pois, ne ovat voineet tartuttaa pensaisiin jo virustaudin, joka heikentää kasvua ja marjojen muodostumista niin paljon, että hyötykasveina pensaat olisivat turhia. Joten, tänään otin lapion käteen ja ryhdyin kaivamaan juurakoita ylös. Sitten leikkasin oksat pienemmiksi paloiksi ja laitoin roskiin. Nyyh. Kyllähän se pahalta tuntui, mutta ei ne pensaat olleet hyvässä kunnossa. 

Paloittelun jälkeen leikkelin vielä hieman punaviinimarjapensaita, joissa oli muutamia naavoittuneita ja kuolleita oksia. En tiedä, oliko tämä enää hyvää aikaa pensaiden leikkuuseen, mutta meni jo! Seuraavaksi olisi vuorossa pitkän kohopenkin rakentaminen. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s