Vihollinen varastossa

Takinkääntäjä täällä moi. Tai en tiedä onko tämä virallinen takinkääntö vai alistumista kohtaloon. Tuossa aiemmin syksyllä julistin Facebookin puolella, että en aio haravoida pihalla, koska jätän lehdet ravinteiksi maahan. Mutta mutta. Nyt on tullut esiin muutama seikka, jotka ovat vaatineet toimenpiteitä.

No, ensinnäkin, ihan koko piha-alue ei tietenkään ole nurmea ja sammalta ja muuta eloperäistä ainesta. Tontilla on lisäksi kivetystä ja sitten tämä parkkialue. Joka on siis sepeliä. Parkkialueen laidalla on kaksi isoa tammea, joista toinen on kaksilatvainen, sekä iso koivu. Niistä on pudonnut muutama lehti maahan. Olen haravoinut tätä sepelialuetta ja saanutkin sitä aika hyvin siistittyä, mutta Tekninen tuki ei ole ollut tyytyväinen. Ja pakkohan se on myöntää; näin kuivalla säällä lehdet irtoavat hyvin, mutta heti sateen jälkeen ne liiskaantuvat kiviin kiinni. Ja siihen perään kun saadaan vielä pakkaset, niin johan on soppa valmis.

Laatoitusalueilla sama homma. Kyllä noita lakaisee ihan suhteellisen nopeasti puhtaaksi, mutta sade ja pakkanen aiheuttavat ongelmia. Laatoista tulee liukkaat. Joten jouduin myöntymään, kun Tekninen tuki ehdotti kauppareissua, jolta palattiin yhtä lehtipuhallinta rikkaampana takaisin. Huoh. Enpä olisi uskonut. Yritän lohduttautua ajatuksella, että siinä vempeleessä on myös imuritoiminto, eli voin myös kerätä lehtiä kompostiin tai muuhun tarpeeseen hyvinkin nopeasti. Imurissa on silppuritoiminto, jonka avulla nuo nahkeat tammen- ja vaahteranlehdetkin pääsevät maatumisen alkuun hyvin nopeasti.

Edelleen kuitenkin nurmella käytän ihan manuaalista haravaa, että sen verran jätän takkia kääntämättä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s