Kevät kukkimaan

Kävin taimistolla ostamassa hieman kevään piristykseksi kukkia, jotka selviäisivät ulkoilmassa. Esikoita, kaunokellokanerva ja jalohortensia nököttävät nyt ulko-oven vieressä piristämässä ohikulkijoita. 

   
Kääräisin ruukkujen ympärille hieman sanomalehteä lämpöeristeeksi, mutta täytyy vielä varautua hallaharson kanssa ainakin öiden ajaksi. Kukat ovat kyllä reilun pituisen katoksen alla seinän vieressä, mutta kevät voi olla petollinen. 

Samalla reissulla mukaan tarttui myös pari pistokasta. 

  
Toinen on verenpisara ’Patio princess’ ja toinen on riippapelargonia ’Falko’. Ajattelin taas kokeilla, mitä tästä kasvatuksesta tulee. Toinen kokeillaankokeillaan-ajatus syntyi, kun löysin muuttotavaroiden lomasta vanhan minikasvihuoneen. 

  
En ole ennen käyttänyt näitä valmiita turvenapeja, katsotaan, kuinka tarhurin käy. Laitoin sinne tulemaan huvia ja hyötyä: viidakkokurkkua, revonhäntää, ruusukaalia, mustasilmäsusannaa, lanttua ja fenkolia. Muutaman vuoden ajan olen jo vannonut, että en esikasvatukseen ryhdy, kun en siinä onnistu ja tässä sitä nyt ollaan taas. 

Muuttokuorman seasta löytyi myös ainakin vuoden vanha lukinliljan sipulipussi, laitoinpa nekin multaan. Tulee, jos tulee. Ja sitten laitoin multaan ruokakaupasta mukaan tarttuneen heräteostoksen, soihtuliljan. 

   
Nämä värit ne ehkä eniten houkuttivat. 

Advertisement

3 ajatusta artikkelista “Kevät kukkimaan

  1. Voi miten kaunis ulko-oven edustan asetelma! Tunnistin niin itseni tuosta toteamuksestasi, että ikinä en esikasvattele. Samassa liemessä jälleen minäkin. ;)

    Tykkää

    • Kiitos paljon! Tämä yhdistelmä on kyllä ollut todellinen päivien piristys joka kerta, kun siitä kulkee ohi. Ja niin, aina niitä siemeniä jostain etsiytyy kotiin, vaikka kuinka olisin päättänyt olla ilman :D

      Tykkää

  2. Paluuviite: 12 x 2016 + 1 – taimimaailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s