Haudan ryöstö

Yritin jo aiemmin tällä viikolla käydä kaivelemassa sitä hautaa, johon laitoin syksyllä kokeilumielessä talvehtimaan pari ruukkua sekä pätkät viiniköynnöstä ja köynnöshortensiaa. Silloin oli vielä liian märkää ja siirtelin vain lehtiä siitä päältä pois. En edes löytänyt sieltä mitään ja aloin epäillä itseäni, että olenkohan vain kuvitellut kaiken. Tänään yritin uudestaan ja menestys oli hieman parempi. 

  
Yhtäkkiä lehtiä siirrellessäni silmiin pisti jotain punaista ja yhden ruukun reuna. Nostin ruukun haudasta ylös ja yritin kovasti muistella, mitä siinä viime vuonna oli :D Tässä ei ollut keijunmekkoa, eikä muistaakseni myöskään verenpisaraa. Nämä alut taitaa olla köynnöspinaattia! Jee, ne selvisivät!

Löysin myös kaksi muuta ruukkua, joista toisen tunnistin keijunmekoksi ja toisen muistelen olevan verenpisara. Näissä kummassakaan ei näy mitään alkuja, mutta nostin ne nyt esiin ja aurinkoon. Kädet osuivat myös kolmeen muuhun ruukkuun, sinisarjaan ja kahteen syklaamiin (muistaakseni). Sinisarja näyttää kärsineeltä, lisäksi sen ruukusta pilkisti kastemato. Ei vaikuta hyvältä. Epäilemäni syklaamit näyttävät myös aika maatuneilta. Katselen kuitenkin hetken, mitä niille käy. 

Köynnöksistä en löytänyt jälkeäkään! Haudasta pilkisti kaksi hyvin pitkävartista vartta esiin, mutta ne muistuttavat liikaa vieressä kasvavia tuoksuvatukoita, että en uskalla toivoa suuria. Yhden kiemuraisen oksan löysin, joka voisi olla köynnöshortensiaa, mutta mitään muuta ei osunut käsiin. Harmi, mutta nyt täytyy vaan ottaa opiksi ja yrittää joskus uudestaan. 

Advertisement

4 ajatusta artikkelista “Haudan ryöstö

 1. Hauska seurata miten talvettaminen onnistuu tuolla keinolla, itselläni on vain parveke niin en ole päässyt tuota kokeilemaan! Toivotaan parasta kasviesi puolesta :)

  Tykkää

  • On kyllä ihan mielenkiintoinen kokeilu, innolla odotan lopullisia tuloksia! Raportoin jatkosta toivottavasti mahdollisimman pian.

   Tykkää

 2. Hauska postaus. Kyllä näissä piireissä termit ovat paikallaan, aarrehauta :D Tulikin kauhea kiire mennä tutkimaan, onko oma köynnöspinaattini talvehtinut. Mä kun en haudannut sitä vaan ihan vain istutin. Auts, mahtaakohan hän enää herätä henkiin?

  Tykkää

  • En ollut varma tarvitsiko köynnöspinaatti mitään erityisempiä talvitoimenpiteitä, joten kun kerran hautapaikka oli valmiina, niin sinne vaan muiden seuraksi! Ja joo, termit on hyvin hallussa ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s