Täydellinen sää istuttaa


Kyllä nyt on päässyt hommia tekemään! Kaksi viikkoa lomaa ja siihen päälle kovasti aurinkoa, niin on pihalla tullut oltua. Mutta ei se aurinko pelkästään hyvä asia ole. Olen rakennellut kaaripenkkiä, siirrellyt valeistutuksesta kasveja penkkiin ja yrittänyt pitää kaiken hengissä paahteen alla. Onneksi ennen paahdetta tuli vettä ihan urakalla, niin sadevesitynnyrit olivat täynnä. Sieltä olen säännöstellyt istutuksille vettä aina iltaisin ilman viilettyä. Välillä on Ihmistaimen kylpyvedetkin saaneet kyydin pihalle. 

Aika hyvin on selvitty, tähän mennessä näyttää siltä, että vain silkkiyrtti on ottanut kuumuudesta nokkiinsa. Vähän jännitin kolmen kuusentaimen kanssa, jotka toin mummolasta, koska ne tietysti vaativat vettä enemmän, mutta ainakin vielä on neulaset oksilla. 


Viime vuonna siirsin mansikat pois entisestä penkistä tarkoituksena perustaa uusi penkki lavakauluksiin tänä vuonna. Pakkanen on kuitenkin tehnyt aika paljon tuhoja ja mansikoita on hyvin vähän jäljellä. Kävin taimistolla ostamassa satsin ’Ostara’-lajiketta, kaikenkaikkiaan 18 kpl, jotka jakaantuu kolmeen kaulukseen juuri sopivasti. Jäljelle jääneet mansikat ajattelin laittaa kaaripenkin etureunaan. Mansikoista lisää vielä myöhemmin. 


Mutta se täydellinen sää. En tarkoittanut sillä tuota aurinkoa, vaan tätä tänään alkanutta sadetta. Olin pihalla aika monta tuntia tänään tihkusateen alla istuttamassa kaikenlaisia pikkutaimia, joita olen viikon aikana hamstrannut kirppiksiltä, Facebookista, äitiltä ja tutuilta. Odotettavissa ensi yönä: rankkasade. Kyllä pitäisi taimien nyt saada hyvä alku. 

Kunhan kaaripenkkikin saa nyt kunnon kastelun, voin kattaa sen vaikka kuorikatteella, niin kosteus pysyy pidempään kehittyvillä juuristoilla. Ja tulee vähän siistimmän näköistä. Toinenkin klematis on nyt istutettu joustinpatjan viereen, joten penkin loppuesittelyn aika alkaa olla lähellä! 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s