Heinää heinäkuussa


Satuin ”ihan vahingossa” käymään paikallisen rautakaupan puutarhaosastolla ”ohikulkiessani”. Krhm. 

Olen pidemmän aikaa suunnitellut puutarhaan kuivaa aluetta, jossa olisi siis kivikkoa ja kivikkokasveja. Kasvit voisivat olla erilaisia mehitähtiä ja heiniä, aina paikoitellen voisi löytyä joku kukkiva kasvi vähän syvemmän mullan kohdalla. Kivikkoalueen perustaminen ei vain vielä ole ollut asialistan kärkipäässä, paitsi nyt, kun sille on muodostunut täydellinen alue. 

Kun kasvihuone pystytettiin pihalle, se sijoittui paikkaan, jossa olisi ollut hankala kasvattaa mitään muuta ilman suuria maanmuokkaustoimenpiteitä. Alue oli valmiiksi kuivaa ja heinittynyttä hiekkapohjaa. Tätä aluetta jäi edelleen kasvihuoneen viereen näkyviin, ja parasta on, että se rajoittuu toiselta puoleltaan kallioon. Täydellinen paikka siis kivikkopuutarhalle!

Kasvihuoneen terassijalustaa täytyy hieman naamioida, jotta tylsät harkot ynnä muut tukipalikat hieman poistuisivat näkyvistä. Aloitin jo yhdestä nurkasta, jossa kasvihuone kohtaa kaaripenkin:


Hajotin kaksi ruukullista mehitähtiä terassijalustan ja kaaripenkin muodostamaan kolmioon ja tästä kohdasta kolmion kärki osoittaa suoraan tulevalle kivikkoalueelle. Maisemoinnista tulee siis jatkumo. 

Ja jos nyt pääsisin asiaan (anteeksi löpertely). Eli, eksyessäni siellä rautakaupan puutarhapuolella, satuin huomaamaan, että koristeheinät oli alennuksessa. Kävin lajit läpi, mutta ne olivat vähän liian peruskauraa, eikä mikään oikein innostanut. Paitsi sitten näin yhden mielenkiintoisen uutuuden: kiharainen isohko heinätupsu pilkotti pöydän päässä. Ei mitään hajua lajikkeesta, eikä lappuja missään (rautakaupat, hmph), joten Google esiin. Olin ihastunut kierreröyhyvihvilään (mahtava nimi!). No, nappasin sen mukaan ja ajattelin, että nyt alkaa kivikon kasvatus. 

Vielä en ottanut muita heiniä, ajattelin tehdä ensin vähän tarkempaa kartoitusta lajikkeista, jotka sopivat varmasti omaan suunnitelmaan. Olisi ehkä kannattanut tehdä tämän vihvilän kohdalla sama homma siellä kaupassa jo… Google kertoi vain, että pakkasenkestävä, aurinkoiselle paikalle ja tarvitsee runsasta kastelua. Ryhtyessäni istutuspuuhiin silmiini osui ruukussa ollut englanninkielinen teksti: kosteikkokasvi lampien ja muiden vesialueiden yhteyteen… Heh heh, tervetuloa kivikkoon! Voi möhnä sentään. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s