Kevätpenkkiä puuhaamassa


Näin syksyisin tuo ikkunan alla oleva yrttipenkki näyttää aika ankealta. Kohta se tietysti peittyy lumen alle, jolloin tilanne vähän siistiytyy, mutta ajatukset ovat jo jossain muualla. 

Nyt, kun tuo kasvihuone on valmis, ajattelin siirtää ainakin osan yrteistä kasvamaan sinne. Ne yksivuotiset ja muut vähän ulkoilmalle ”aremmat”. Eli toinen laatikko noista jäisi vähän tyhjäkäynnille. Toisessa laatikossa on monivuotisia yrttejä, joiden ajattelin antaa olla tuossa. 

Mutta mitä sitten tuohon tyhjenevään laatikkoon? Koska se on tuossa silmien alla, niin jotain kivaa silmäniloa tietysti. No, päätin sitten laittaa kaikki loput kukkasipulit sinne. Ensin ne kukkivat keväällä ja sitten siihen voi siirtää kesäkukkia. 


Taakse ripottelin sekaisin erilaisia tulppaaneja. 

Lajikkeina ovat ’Queen of the night’, ’Lasting Love’, ’Exotic Emperor’ sekä musta ja valkoinen papukaijatulppaani. Näiden lisäksi on vielä triumfitulppaanisekoitus. 

Seuraavaksi tuli riveittäin kahta narsissia, valkoisia balkaninvuokkoja (’White Splendor’) sekä kruunuvuokkosekoitus ’De Caen’ (vaikka näiden vuokkojen talvehtiminen on siis epätietoisuuden varjostama), helmilijoja, krookuksia, lehtolaukkaa ja keltalaukkaa. 

Tarkemmin ajateltuna, ei tämä nyt niin kevätpenkki olekaan. Heh, vuokot (jos ne nyt selviää) kukkivat pitkälle kesään, lehtolaukka kukkii kesällä, keltalaukkakin loppukeväästä. Pitäisiköhän muuttaa tuo otsikko muotoon ”Ylläripenkkiä puuhaamassa”. Syytän imetysdementiaa!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Kevätpenkkiä puuhaamassa

 1. Ikkunan alla pitää olla just tuollaisia kauniita kukkijoita! Itsekin olen syksyisin miettinyt, laittaisinko kasvimaan mullat täyteen tulppaaneita, ne kun näkyvät meille oleskeluun. Mutta juuri siksi, että ”kevät” sijoittuu todellisuudessa kesäkuun puolelle, olen toistaiseksi jättänyt sipulit laittamatta. Melkein kuitenkin kahdehdin, että toiset osaavat käyttää tyhjän tilan paremmin hyväkseen. On nimittäin tiedossa upeita sävyjä penkkiisi!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  Tykkää

  • Mä suunnittelin tähän lisäksi myös sitä, että keväällä laittaisin siihen laatikon reunoille ja jopa ulkopuolelle maahan orvokkeja, jotka sitten saisivat vapaasti kylväytyä rennoksi kukkamaaksi siihen laatikoiden ympärille. Laatikon takana on pieni multasyvennys ennen kivimuuria, johon voisi eksyttää kasvamaan lemmikkiä. Voisi olla hauska pikku kukkapenkki.

   Tykkää

   • Juu, tuo kuulostaa tosi hyvältä! Eksyneet lemmikit on ihania, ja ihan väärässä kohtaa olevat voi aina purkittaa ja siirtää oikeaan paikkaan. Odotan jo kuvia!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s