Välineurheilua puutarhassa

Minulla ei aiemmin ole ollut kovinkaan paljon eri välineitä puutarhanhoitoon. Lapio, talikko, pari istutuslapiota (niitä pieniä), joku hara, kahdet erikokoiset puutarhasakset ja siinäpä se oikeastaan olikin. Kun muutimme tähän nykyiseen kotiin, valikoima kasvoi kottikärryillä, kuokalla, haravalla (2kpl), toisella lapiolla ja kasteluletkulla. Ja nämä oli siis entisten omistajien jäljiltä, ei ostettua. Aika hyvin näilläkin varmasti olisi pärjännyt, mutta tuo nurmialue piti tietysti hoitaa, joten ensimmäisenä piti miettiä ruohonleikkuriasiaa. 

En halunnut bensakäyttöistä, koska en pidä siitä kärystä enkä äänestä. Ja joku siinä vain häiritsee minua, että puutarhaan (luontoon) pitäisi sekoittaa ”saasteita”. Joo, tiedän, kuulostaa vähän pimeältä. Sähkökäyttöinen ei olisi toiminut, koska leikattavaa on myös sen verran kaukana talosta, että johto olisi pitänyt venyttää tooosi pitkälle. Ei kiitos. Joten päädyin ihan perus kelaleikkuriin, ihmisvoimalla toimivaan. Jospa kunto nousisi samalla. 

Sitten syksyllä tuli se lehtiongelma. Joten Teknisen tuen avustuksella/kehoituksella taloon ilmestyi lehtipuhallin. Vähän nikottelen edelleen sen kanssa, mutta kaipa se on ollut ihan hyödyllinen. Laatoitukselta on saanut helposti lehdet pois, samoin sepelin päältä. Ja nyt keväällä on voinut puhdistaa helposti istumapaikat sekä ulko-oven edustan koivun norkoista ja muusta puista pudonneesta tavarasta. Eipä kulkeudu roskat sisään ja yllätysvieraatkin ovat päässeet nopeasti puhtaille penkeille istumaan. Puhallin on sähkökäyttöinen, ei edelleenkään bensan käryä meille. 

Ja sitten tämä viimeisin lisäys. Jo viime kesänä minua häiritsi yksi asia:


Vaikka kelaleikkurilla nurmi pysyi hyvin kurissa, aina oli paikkoja, joihin se ei yltänyt. Puun ympärystät, kukkapenkkien reunat, pensaiden alus. Matka suuntautui siis trimmeriostoksille. Sähkökäyttöinen tarjousvehje sai uuden kodin. Ja nyt on siistiä:


Mun uusi kaveri, Bosch, on aina valmiina auttamaan. On siistit puiden alustat, kukkapenkkien reunat ja lavakauluksien edustat:


Koska tämän kesän puutarhurointini on hieman hidastahtista, tilanne pääsee välillä vähän riistäytymään käsistä. 


Mutta ei enää!

Näin se vaan on varustauduttava puutarhassakin, mitähän vielä on tiedossa?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s