2. luukku paljastuu

valo by niini

Jos viime vuonna tähän aikaan oli jo kuukausi luotu lunta ja kahlattu kinoksessa, niin nyt on ihan toinen meininki. Tällä hetkellä paistaa aurinko, tosin on sitä sadettakin riittänyt. Vaikka joulukuun alkaminen tuo edes vähän sitä talven ja joulun tunnelmaa, niin ei se kyllä ulos katsoessa kauheasti lämmitä. Ei ole edes kunnon kuuraa. Mustaa jäätä ja pelko p*rseessä, että milloin tulle vedettyä semmoiset lipat, ettei tarvitse ulos hetkeen mennäkään. Jospa kohta saataisiin vähän toisenlaista maisemaa, toivo elää!

Ja nyt tämän tunnelmanluonnin jälkeen siirrytään kalenteriin. Toisen luukun takaa löytyy vähän jatkoa eiliselle. Jos en ole onnistunut daalioiden kanssa, niin toinen epäonnistumiseni liittyy pasuunakukkaan. Muuttaessamme tähän kotiin pasuunakukan taimi oli yksi niitä ensimmäisiä puutarhaostoksia, joita ostin. Myöhemmin näin yhdellä naapurilla valtavan kokoisen pasuunakukan, ja vielä samanlaisen kuin itse olin ostanut. Hymy levisi ja kuvittelin, miten omanikin tuosta nousee suureen kukoistukseen.

Ja sitten tuli talvi. Ja tuli ongelma. Etsin ohjeita talvehdittamiseen, mutta en löytänyt yhtä ja oikeaa. Toisissa neuvottiin leikkaamaan ja toisissa ei. Toiset käskivät pitämään pimeässä ja toiset vain viileässä. Ota tuosta nyt sitten selvää. Joten vein kukan viileään viherhuoneseen ja peitin paperipussilla. Leikkasin seuraavana keväänä vähän ja laitoin pistokkaat jakoon (virhe!). Taimi ryhtyi kyllä vauhdikkaaseen kasvuun, mutta kesän aikana se jotenkin taantui ja pudotteli lehtiään. Jostain muistan silloin googlettaneeni, että siinä on todennäköisesti jotain punkkeja, jotka yritin hävittää, mutta seuraavaa talvea se ei enää selvinnyt. Joten ostin uuden taimen. Se oli jo saapuessaan suurempi kuin edeltäjänsä, mutta näivettyi hyvin nopeasti ja nyt syksyllä sisään nostaessani se kuivui kasaan parissa päivässä. Olin lievästi ilmaistuna pettynyt.

Ja nyt mietin, että mitä pitäisi tehdä. Hankkiako taas uusi vai luovuttaa ja uskoa, että tämä kukka ei ole minua varten. Ja käydä salaa ihailemassa naapurin jättiläistä. Nyyh. Tässä kuva siitä ensimmäisestä taimesta kaikkein loisteliaimmassa vaiheessaan silloin ensimmäisenä kesänä:

pasuunakukka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s