Talven valoisuutta

IMG_6129.JPG

Jo sitä oli odotettukin. Vaikka tietysti puutarhaharrastajana loogista olisi nyt toivoa lyhyttä talvea ja kevään pikaista saapumista, niin en sitä kuitenkaan tee. Talvitauko on mielestäni toivottava ja raikas tuulahdus kasvukausien välissä. Jos siis talvi on kevyesti pakkasen puolella ja sopivasti luminen ja sitä kautta mukavan valoisa. Mitä se ei aina täällä Etelä-Suomessa ole.

Mutta nyt voi taas nauttia ainakin vähän aikaa ja askarrella muita juttuja sekä sisällä että ulkona.

Puutarhassa voi jatkaa puuhastelua talvellakin, silloin enemmän ehkä askartelua ja koristelua kuin puutarhurointia. Talvivalot luovat tietysti oman tunnelmansa, mutta lumen keskelle voi luoda asetelmia risuista, havuista, lyhdyistä, kivistä ja muista talvenkestävistä materiaaleista.

Itsellä on ruukkuasetelma, jossa on havuja, marjavarpuja ja kivikoristeita ja ruukun vieressä lyhtyjä tuomassa valoa sekä tunnelmaa. Risukranssi on vielä askarteluvaiheessa. Käpykoristeet ovat vielä hieman suunnitteluvaiheessa, kun en ole päättänyt teenkö niistä jonkun koristeen omina itsenään vai yhdistänkö johonkin havukoristeeseen. Pitkästä aikaa voisi kokeilla tehdä havupalloja.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s