Tomaattien aika

Tänä vuonna päätin tilanpuutteen vuoksi hieman oikaista. Ostin kaikki tomaatintaimet valmiina. Päädyin kuuteen eri lajikkeeseen ja innoissani jo istutin ne kaikki paikoilleen kasvihuoneeseen. Koska työ haittaa vapaa-aikaa, niin pidetään sormet ristissä, että mahdolliset yöpakkaset ei vie kaikkia mennessään.

Ensimmäinen lajike on minitomaatti ’red rubin’. Se on tiivis- ja matalakasvuinen, joten se saa paikan ruukkupöydältä kasvihuoneessa.

Seuraava lajike on kirsikkatomaatti ’black cherry’. Tomaattien väri muuttuu siis kypsyessä tummaksi, melkein suklaan väriseksi.

Kolmas lajike on perusrunkotomaatti ’goldene könig’. Se tekee keltaisia ja makeita tomaatteja.

Neljäs lajike on suosittu kirsikkatomaatti ’gardener’s delight’. Se on runsassatoinen ja voimakaskasvuinen makea punainen tomaatti.

Viides lajike on luumutomaatti ’prunus’. Se tekee punaisia tomaatteja ja on ilmeisesti hyvin taudinkestävä lajike.

Ja kuudes lajike on pastatomaatti ’roma’. Kyseisen nimen tomaatti on saanut ihan ominaisuuksiensa mukaan. Se sopii hyvin ruoanlaittoon, koska on paksumaltoinen.

Kaikenlaisia herkkuja on siis tulossa! Seuraavaksi täytyy tutkailla säätiedotuksia ja mietiskellä, milloin uskaltaisi laittaa kurkut tulille.

4 ajatusta artikkelista “Tomaattien aika

  1. Olet löytänyt hyvän valikoiman valmiita taimia.Yritän malttaa vielä vähän aikaa kurkun ja kesäkurpitsan siementen kanssa. Jos ei tarvisi tänä vuonna pyöritellä sisällä kovian kauaa ylipitkiksi venähtäneitä taimia.

    Tykkää

    • Tänä vuonna oli kyllä paikallisella taimistolla hyvä valikoima. Vielä olisi ollut pari lajiketta lisää ja pihvitomaatit erikseen. Mutta maltoin mieleni! Samoin kuin yritän malttaa myös noiden kurkkujen ja kurpitsojen kanssa. Ne tulevat kuitenkin aina niin nopeasti.

      Tykkää

Jätä kommentti